Školení Vašeho týmu přizpůsobená velikosti a potřebám provozu.
Zaměřeno na praxi.
Potravinářská legislativa
Není úplně jednoduché zorientovat se ve všech legislativních požadavcích týkajících se potravinářství. Proškolte svůj tým, aby se vyznal v obecných i zcela konkrétních předpisech zásadních pro Váš předmět podnikání.
Protože kvalifikovaní zaměstnanci dokáží ochránit firmu před sankcemi ze strany kontrolních orgánů.
Pro koho je školení určeno:
- Manažeři a pracovníci kvality v potravinářských provozech.
- Pracovníci nákupu v potravinářských provozech.
- Vedení potravinářských provozů.
Obsah školení:
- Základní právní pojmy a jejich vztah – právo EU (Nařízení, Směrnice, Rozhodnutí), Právo ČR, technické normy
- HACCP a související předpisy
- Předpisy týkající se potravinářství - relevantní pro Váš výrobní program
- Obaly
- Alergeny
- Specifikace surovin
- Užitečné odkazy
Bonus ke kurzu: Přehled aktuální potravinářské legislativy
HACCP
Seznamte se s principy HACCP a nastavte funkční systém pro zajištění bezpečnosti potravinářských výrobků u Vás ve firmě.
Naučte se provést analýzu rizik, identifikovat kontrolní body a kritické kontrolní body, řídit opatření atd. , to vše vztaženo na realitu Vašeho provozu.
Pro koho je školení určeno:
- Manažer kvality
- Pracovníci oddělení kvality
- Členové týmu HACCP
Obsah školení:
- HACCP - co to je, vznik a souvislosti
- Codex Alimentarius jako základ HACCP
- Základní principy HACCP
- Sestavení týmu HACCP a jeho úloha v řízení bezpečnosti potravin
- Diagram výrobního postupu
- Materiálové toky, rozdělení provozu na čisté a špinavé zóny, křížení cest
- Analýza rizik, druhy kontaminace
- Stanovení kontrolních a kritických kontrolních bodů
- Monitoring a ovládací opatření
- Ověřování funkčnosti systému HACCP
- Dokumentace a uchovávání záznamů
Bonus ke kurzu: Vzory a formuláře přímo k použití ve Vaší firmě
Plastové obaly pro potravinářství
Seznamte se s legislativními předpisy, trendy a aktuálními požadavky standardů BRC, IFS a FSSC 22000, normy ČSN EN 15593 na obaly přicházející do přímého styku s potravinami.
Získáte přehled, co musíte zajistit a deklarovat (pokud jste výrobce obalů) nebo co máte vyžadovat (pokud jste výrobce potravin).
Pro koho je školení určeno:
- Manažer kvality
- Pracovníci nákupu, návrhu a vývoje
- Členové týmu HACCP
Obsah školení:
- Evropská legislativa týkající se plastových obalů pro potraviny
- Legislativa ČR týkající se plastových obalů pro potraviny
- Aktuální požadavky standardů BRC, IFS FSSC 22000
- Požadavky dle normy ČSN EN 15593
- Migrační testy
- Prohlášení o shodě a jeho povinné náležitosti dle aktuálních předpisů
Bonus ke kurzu: Vzory dle aktuálních požadavků přímo k použití ve Vaší firmě
Školit Vás bude
Marie Duchaňová
lektorka a zkušená manažerka kvality s dlouholetou praxí v potravinářských a výrobních provozech.
Obsah kurzu je tvořen na míru Vašim potřebám. Proto časový rozsah i cena jsou individuální.